Water Games (ZW)

Vann er tykkere enn blod.

En bearbeidelse av Henrik Ibsens En folkefiende. Skrevet av Christopher Mlalazi. (Foto: Jens Vilela Neumann)

En bearbeidelse av Henrik Ibsens En folkefiende. Skrevet av Christopher Mlalazi. (Foto: Jens Vilela Neumann)

Guest.jpg

9. OG 10. SEPTEMBER
Nationaltheatret, Bakscenen

Forestillingen spilles på engelsk

Tysk-zimbabwisk humortragedie om skittent drikkevann i utviklingsland.  

En ikke navngitt afrikansk by står overfor en truende helsefare: Drikkevannet er forgiftet av avfallet fra et lekk kloakkrør. En lege fra byens helsedepartement oppdager trusselen og advarer borgermesteren for å unngå katastrofen. Men borgermesteren, som også er broren til legen, beskylder ham for å være en alarmist – en folkefiende.

Water Games er en frisk versjon av Ibsens En folkefiende, spesielt tilpasset den politiske og sosiale situasjonen i dagens Zimbabwe. Oppsetningen tar opp temaer som problematiske maktstrukturer, mangel på ytringsfrihet og utilstrekkelig vanntilførsel og skittent vann – alle aktuelle temaer i mange utviklingsland.

Men ofte er det ikke bare vannet som er skittent: Myndighetene, som er ansvarlige for rent og sunt drikkevann til innbyggerne, profiterer økonomisk på at situasjonen er som den er. Hva skjer når maktapparatet føler at deres suksessfulle bedrifter trues av muligheten for rent vann til innbyggerne? 

Forestillingen Water Games er fylt med film, levende musikk og en god dose humor – fordi det zimbabwiske publikum elsker å le i teatret. Akkurat som publikummet i Oslo.

Få en smakebit av forestillingen her:

 

Forestillinger under festivalen:
9. SEPTEMBER 18:00
10. SEPTEMBER  14:00
10. SEPTEMBER  16:00

REGISSØR
Jens Vilela Neumann

Jens Vilela Neumann er teaterregissør, kunstnerisk leder, filmskaper og forfatter, og jobber internasjonalt med ulike samarbeidspartnere. Hans arbeider har ofte en politisk og sosial natur. Neumann har allerede jobbet med uttallige artister i forskjellige land og kulturelle kontekster – med profesjonelle skuespillere i statelige teatre, så vel som på den frie scenen. Han har også produsert profesjonelle performancekunstprosjekter i Mozambique, Angola og Zimabwe gjennom Paradise Garden Productions Zimbabwe.


Musikk: Cornelius Mupondirio, Kudzai Sevenzo
Scenograf: Lena Newton
Skuespillere: Kudzai Sevenzo, Michael Kudakwashe, Tichaona Mutore

Finn ut mer om hvordan forestillingen har blitt til her:


Mer enn 40 norske og internasjonale forestillinger på programmet!

Se også: