The Cypher

Sirkelen. Hiphopens kjerne.

Guest.jpg

LØRDAG 10. SEPTEMBER KL. 21.00
Nationaltheatret på Torshov

 The Cypher. En kode, et språk et ritual. En arena der du kan skinne.

Cypheren er stedet du kan føle deg tryggest i verden, et sted for overlevelse. Men det kan også være en slagmark, en kamp mellom ego og stiler. Du må vise hvem du virkelig er. Cypheren er en magisk sirkel som skaper samhold.

SPKRBOX har samlet rappere, beatboxere, slampoeter og dansere fra USA og Norden for å gjøre et ritual sammen; utforske cypheren og dele sine historier.

Mens hvert vers, hvert dikt og hver rytme sendes rundt sirkelen zoomer vi inn på hvem vi er. Hva vi tror på, hva vi frykter og hva som bringer oss sammen. Publikum inviteres til å være med som vitne.

Cypheren ledes av den amerikanske og anerkjente hiphopartisten Baba Israel fra New York. Med seg har han sin samarbeidspartner gjennom en årrekke, musikeren, beatboxeren og multiinstrumentalisten Yako 440.

 

Hva er en cypher? 

Cypheren er sentral i hiphopkulturen, enten man rapper eller breaker: folk samlet i sirkel. Én etter én går inn i sirkelen og har sitt øyeblikk. Alle rundt heier og støtter.

 

REGISSØR
Baba Israel


Musikalsk ledelse:
Yako 440.

Medvirkende:
Evelyn Rasmussen Osazuwa Toby DeeDaran (danser), Jon Magnus Arnarsson (slampoet), Henry Bowers (slampoet), Kaila Mullady (beatboxer), Marcus Andreassen aka Dark Mark (danser) og Craig muMs Grant (slampoet og skuespiller).