The Coming Storm (UK)

Teaterkompaniet Forced Entertainment på sitt beste!

Av Forced Entertainment. (Foto: Hugo Glendinning)

Av Forced Entertainment. (Foto: Hugo Glendinning)

Guest.jpg

20. OG 21. SEPTEMBER
Hovedscenen

Forestillingen spilles på engelsk.
Varighet: En time og 45 minutter.

Opplev årets vinner av Den internasjonale Ibsenprisen!

Med anarkistisk spillestil skaper seks utøvere en episk saga fylt av kjærlighet og død, sex og klesvask. Det kryssklippes mellom personlige anekdoter, imaginære filmer og forvrengte eventyr. Resultatet er en komisk, selvmotsigende og fengslende collage gjennomsyret av svart humor. The Coming Storm er teatergruppen Forced Entertainment på sitt beste. Den var også kompaniets første forestilling med levende musikk.

Forced Entertainment er årets vinner av Den internasjonale Ibsenprisen. Gruppa ble etablert av Tim Etchells i Sheffield i 1984, og har siden gjort seg kjent for sin grensesprengende og sjangeroverskridende tilnærming til teater. «Forced Entertainment tar teatrets rolle i samfunnet på største alvor. De fornyer og utfordrer teatret og anerkjenner og utnytter kraften som ligger i denne kunstformen», sier prisjuryen i sin begrunnelse.

– Alt vårt arbeid nærmer seg spørsmålet om hva teater kan være nå, hvordan det kan snakke nå og hvordan det kan få kontakt med publikum nå … For oss er teatret alltid en slags forhandling, noe som baserer seg på det direkte møtet og potensialet for samtale og debatt, sier Forced Entertainments grunnlegger Tim Etchells.

Well worth seeing, this is a clever, entertaining show
— The Guardian

Få en smakebit av forestillingen her:

 

Se Forced Entertainment fortelle om hvordan forestillingen ble til her:

 

Forestillinger under festivalen:
20. SEPTEMBER 19:30
21. SEPTEMBER 19:30

TEATERKOMPANIET
Forced Entertainment

Forced Entertianment ble dannet i 1984, og har seks sentrale medlemmer. Gruppen er kjent som banebrytere innen moderne teater. Kompaniets arbeider er særegne og provoserende, og bryter med teaterkonvensjoner og publikums forventninger. Gjennom improvisasjon, eksperimentering og debatt jobber de frem forestillingene kollektivt. Forced Entertainment er pionerer innen britisk avant-garde-teater og har et internasjonalt renommé.


Regissør og manusbearbeidelse: Tim Etchells. Scenograf: Richard Lowdon. Lysdesigner: Nigel Edwards. Musikk: Phil Hayes / Forced Entertainment. Musikalsk rådgiver: John Avery. Regiassistent: Hester Chillingworth. 

Medvirkende: 
Robin Arthur, Phil Hayes, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor.


Mer enn 40 norske og internasjonale forestillinger på programmet!

Se også: