Teatersport i hiphopdrakt

Stor Overraskelse med Baba & Yako 440.

Foto: Kim S. Falck-Jørgensen.

Foto: Kim S. Falck-Jørgensen.

Guest.jpg

TORSDAG 8. SEPTEMBER kl. 21:00

Nationaltheatret på Torshov

SPKRBOX er stolte over å kunne presentere en helt spesiell forestilling. Et resultat av møtet mellom Norges ledende impro-rapgruppe Stor Overraskelse og de amerikanske hiphopartistene Baba Israel og Yako 440. 

Stor Overraskelse er teatersport i hiphopdrakt. Alt er improvisert. Showet er interaktivt og publikum kan i stor grad påvirke det som skjer. Gutta bak konseptet er Norges beste innenfor sitt felt, de ønsker å sprenge grenser for hva man kan gjøre og hvem man kan nå med rap. Skranglebein og Nils m/Skils improviserer treffsikre rim, mens det ekstraordinære enmannsorkesteret, beatboxeren Droolian lager rytmene. 

Baba Israel og Yako 440 er anerkjente hiphopartister fra New York. Baba er rapper, spoken word-artist og en ettertraktet kursholder. Yako 440 er musiker, graffitikunstner, beatboxer og multiinstrumentalist. De to har jobbet sammen i ulike sammenhenger i en årrekke og de har begge lang erfaring med Playbackteater. Playbackteater er improvisert teater hvor publikum deler historier fra sine liv for så og se historiene bli spilt ut på scenen. 

To ulike, men liknende konsepter. To forskjellige land. Med sin lange erfaring og spisskompetanse på hvert sitt felt, møtes nå Stor Overraskelse og Baba og Yako 440 for å la seg inspirere av hverandre og videreutvikle sine konsepter, og for å lage en forestilling sammen der alt preges av omgivelsene. Publikum er med og bestemmer hva som skal skje.

Slik blir hver opptreden unik, og den blir til i samspillet mellom artistene og de som er til stede.

 

 

Medvirkende: Skranglebein, Nils m/Skils, Droolian, Baba Israel og Yako 440.