Sånn ska det være

En konsertforestilling uten manus og noter.

Guest.jpg

LØRDAG 10. SEPTEMBER kl. 22:30
Cosmopolite

Hiphop møter folkemusikk. Nitti minutter i spennet mellom det forberedte og det uforberedte med noen av landets dyktigste musikere. Øyeblikkets fantasi.

Sånn ska det være er en konsertforestilling i krysningspunktet mellom hiphop, jazz og folkemusikk. Følelsene og stemningene i rommet bestemmer både innholdet i tekstene og hvilke grooves musikerne starter opp. Det er morsomt og lekent, men også med plass til sorg, savn, analyse, aggresjon og andre stemninger og uttrykk. Publikum styrer skipet uten at det noen gang har blitt kapret.

Kvelden ledes av Per Olav Hoff Mydske aka Skranglebein, blant annet kjent fra den legendariske Fredrikstad-hiphopgrupppa Pen Jakke. En ordsmed og mester i freestyle rap. I forestillingen møter østkyst-hiphopen Skrangle har vokst opp med folkemusikken han har ramla uti de siste tre årene. Under ligger friheten fra jazzen både i uttrykk og metode. Men plutselig er det visesang. Og plutselig er det verdensmusikk.

 Vi får også møte SPKRBOX’ egne festivalartister på scenen. Det blir beatboxing, det blir rap, det blir spoken word. Gjester fra inn- og utland er med når vi oppsummerer årets SPKRBOX-festival.

 

 

Medvirkende:

Mester av seremoni: Per Olav hoff Mydske aka Skranglebein. Perkusjonist og trommeslager: Jens Linell. Kontrabass/cello: Magnus Jr. Larsen. Hardingfele/vokal/mandolin: Tuva Syvertsen. Bratsj: Erik Sollid. Orgel: Vincent Velur. Diverse fløyter og munnharpe: Steinar Ofsdal. Saksofon: Rolf-Erik Nystrøm.