Mer enn teater!

Introduksjoner, omvisninger, debatt, seminar og teaterquiz – Ibsenfestivalen byr på store øyeblikk både foran og bak scenen. Møt teaterkunstnere fra hele verden, still spørsmålene du alltid har lurt på; det skjer noe hver dag! Ibsenfestivalen er enda mer enn teater. 

 

Seminarer

Ibsenfestivalen er en av teaterbransjens aller viktigste møtepunkter, og under årets Ibsenfestival deltar en rekke prominente gjester fra det norske og internasjonale scenekunstmiljøet. Under festivalen arrangeres store og små møtepunkter mellom kunstnere, bransje og publikum. Benytt sjansen!

 

Ibsenstunt

Kunstneriske overraskelser med skuespillere og musikere som stunter Ibsen på sin egen måte!

Kunstnermøter

Kunne du kanskje ønske deg en diskusjon om kveldens forestilling eller stille regissøren noen spørsmål? Under Ibsenfestivalen har du sjansen, ofte! Etter forestilling blir det uformelle samtaler med regissører og skuespillere både på scenekanten og i festivalbaren. 

Utstilling

Marianne Heske er Nationaltheatrets Ibsenkunstner under årets festival! Hennes videomalerier fra serien Mountains of the Mind avspeiler de samme fjellandskapene som Henrik Ibsen hentet sin inspirasjon fra til Brand, Rosmersholm og Peer Gynt på sine reiser til vestlandet over Jotunheimen. Fjellet som metafor er et klassisk begrep i all kunst med sine dramatiske former og lys. Marianne Heske har sin kunstutdannelse fra Bergen, Paris, London og Maastricht og er en aktiv utstiller i Norge og internasjonalt.

Barnas Ibsen

La barna bli kjent med Norges dikterhøvding!  Her blir det morsom teaterlek og spennende aktiviteter for de små. 

 

 

Guided tours

Omvisninger i Ibsens eget teater hver dag under festivalen. 

På engelsk!

Festivalbar

Under takmalerier og lysekroner kan du nyte et glass før forestilling, fortsette festivalkvelden og diskutere teateropplevelsen. Ikke minst kan du møte internasjonale kunstnere og teaterfolk. Og betrakte Universitetet, Stortinget og hovedstadens mylder fra byens beste balkong.

BOOK.png

Boklansering

Et dukkehjem i et globalt perspektiv: Et tverrfaglig forskerteam, ledet av Julie Holledge, sammenligner oppsetninger av Et dukkehjem fra hele verden ved hjelp av digitale nettverk, bilder og kart. Se funnene og lær mer om databasen som har gjort boken mulig: Senter for Ibsenstudiers «Ibsen Stage».  Åpent seminar og boklansering. 

 

Intro

Få med deg våre interessante introduksjoner før forestilling! Dette er en gylden mulighet til å komme i stemning og til å få litt ekstra innsikt før du setter deg i salen. Alle introene er gratis og åpne for alle.

 

 

Anne Grosvold 

Ibsenspesial med den populære programserien Grosvold Møter, der journalist Anne Grosvold møter kunstnere og samfunnstemmer til interssante samtaler. Lørdag 17. september. 

Teaterquiz

Bli med på morsomme, overraskende og utfordrende kultur- og tateroppgaver i Nationaltheatrets  teaterquiz – Ibsenspesial. I tillegg til quiz får du en hyggelig kveld med god stemning, fin musikk og åpen servering. Fine premierer blir det også!

 

SALONG.png

På Ibsenmuseet

På Ibsenmuseet er du velkommen til fire kvelder med Ibsens salong, der det åpnes for kritisk refleksjon rundt Peer Gynt, Villanden, En folkefiende, John Gabriel Borkman og Brand.

Tilbud til festivalgjengere: Med teaterbillett til Ibsenfestivalen kan du få omvisning i Ibsens leilighet til redusert pris! Omvisningene vil, i tillegg til Ibsens liv, legge vekt på kveldens Ibsen-forestilling. Kl. 14 og kl. 17 hver dag hele festivalperioden. 

Teater og så mye mer ...

Det detaljerte programmet med alle datoer og tidspunkt slippes i august, følg med!