På vei mot no' innmari ålreit

Når skuffa du deg sjøl sist, og hva har du tenkt å gjøre med det?

av Sofia Knudsen Estifanos. (Foto: Lars Venner)

av Sofia Knudsen Estifanos(Foto: Lars Venner)

Guest.jpg

TORSDAG 8. SEPTEMBER kl. 19:30
Nationaltheatret på Torshov

Vi er alle prinser og prinsesser i våre egne eventyr.

«Så var det en gang ei prinsesse. Hun var så rein og blid som klare dagen, og kongen og alle var glade i henne. Hun bodde i et hus med stor seng, x antall DVD-er og et kjøkkenskap der fire kopper og to tallerkener hadde navnet hennes enten inngravert eller malt på seg. En av tallerkenene var til og med av plast og kunne ikke knuses. Hun oppfatta det som et tegn.»

Slik begynner eventyret om Prinsessa. Hun som fikk et oljefond i dåpsgave og sosialdemokratisk kumelk i bursdagskaka og utvanna krigsblod i årene og var folkeregistrert på toppen av Behovstinden i nord, før hun satte seg på toget og dro ut i verden.

Vi er alle prinser og prinsesser i våre egne eventyr. For av og til er livet nettopp det; et eventyr. Av og til er livet et tog som cruiser av gårde mot alt det beste verden har å by på. Av og til er sola din egen private heiagjeng. Av og til kan det rett og slett ikke bli bedre. Akkurat nå. For deg. Det er bare det at det er så mange som reiser på samme strekninga. I en annen togvogn. Eller et annet framkomstmiddel. Og det er i møtet med Dem at vi hilser på våre egne begrensninger.

På vei mot no’ innmari ålreit er en enkel, fargerik og musikalsk slampoesiforestilling for ungdom og voksne. Det er en liten historie, fra et lite liv, om et lite øyeblikk som ble noe stort. Den handler om hvordan vi opplever oss selv. Om hvordan vi kan være både best og dårligst på én gang. Om balanse. Om fall. Om å få bade i glitter, se seg selv i speilet, stille seg et av de Viktige Spørsmålene og kanskje oppleve at svaret er «nei».

Forestillingen er støttet av Kulturrådet og Fond for utøvende kunstnere.

 

AV OG MED
Sofia Knudsen Estifanos

Utdannet skuespiller fra Nordic Black Express  og Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag. Hun jobber som skuespiller, programleder, slampoet og historieforteller. På vei mot no’ innmari ålreit er hennes første egenskrevne produksjon. Tittelen har hun stjålet fra en kronikk av Knut Nærum. Det holder henne littegranne våken om natta. (Produksjonen, ikke tyveriet. Om det skulle være noen tvil.) Men heldigvis er hun ikke aleine. Det er nok best sånn.


Øvrige skuespillere: Evelyn Rasmussen Osazuwa, Erik Bauck Bårdstu og Ulrik Tangen.