Noen kommer til å komme (Ah! Ah! Ah! Ah!) (NO)

En forviklingskomedie om flyktningkrisen

Av Sara Li Stensrud. (Foto: Sara Li Stensrud)

Av Sara Li Stensrud. (Foto: Sara Li Stensrud)

Guest.jpg

19., 20. OG 21. SEPTEMBER
Malersalen

Forestillingen spilles på norsk.
Varighet: En time og 20 minutter (uten pause).

En fråtsing i frykt, forsvar og fantastiske forestillinger spilt ut i situasjonskomediens repertoar.

Det sier seg selv at varme tepper lover for mye. Det sier seg selv at myke puter gir falske forhåpninger. Det sier seg selv at et bugnende fruktfat avler hender i fruktfatet. Det sier seg selv at jo flere stoler man setter frem, jo flere setter seg. Det sier seg selv at et tiltalende bord gjør det fristende å søke tilflukt under bordet. Det sier seg selv at en sofa ikke er en selvfølge. Det sier seg selv at fattigdom ikke er en skam. Det sier seg selv at skam er en følelse rik på følelser. Det sier seg selv at man kan drukne i penger uten å føle noe som helst. Det sier seg selv at det er bedre å drukne i penger enn å drukne i havet. Det sier seg selv at den første millionen er den verste. Det sier seg selv at det er lettere å leve i øyeblikket hvis man lever. Det sier seg selv at man må sørge for ikke å dø hvis man vil gripe dagen.

NOEN KOMMER TIL Å KOMME (Ah!-versjonen) er en forviklingskomedie om vår krise med flyktningene – en fråtsing i frykt, forsvar og fantastiske forestillinger spilt ut i situasjonskomediens repertoar. Med grove overdrivelser, hjelpeløse karikaturer, ukontrollerte kroppsdeler og slamrende dører, skaper forfatter, dramatiker og regissør Sara Li Stensrud et salongdrama for vår vidunderlige nye verden av perfeksjon, prestasjon og fleksibilitetskompetanse, i selsom kontrast til nøden som omgir oss.

NOEN KOMMER TIL Å KOMME (Ah!-versjonen) er en kollisjon mellom frenetisk flaksende kropper og kropper tappet for liv – en fatal farse som bekrefter det du stadig oftere tar deg selv i å tenke, men kvier deg for å si høyt: At det er litt vanskelig å se forskjell på en orgasme og en dødskrampe.

Forestillingen er støttet av Norsk kulturråd, Dramatikkens hus, Fond for lyd og bilde og Fritt Ord.

 

Forestillinger under festivalen:
19. SEPTEMBER 20:00
20. SEPTEMBER 20:00
21. SEPTEMBER 16:00

REGISSØR
Sara Li Stensrud

Sara Li Stensrud er forfatter og teatermaker. Hun har skrevet barnebøker, poesi og en eventyrbok for voksne, og debuterte som dramatiker i 2012 med forestillingen Lykkelig til mine dagers ende, iscenesatt i samarbeid med skuespiller Ine Wilmann (Black Box). Stensrud driver omstreiferteatret Didaktisk dukketeater.


Tekst, regi og scenografi: Sara Li Stensrud. 

Medvirkende: Madalena Sousa Helly-Hansen og Dag Håvard Engebråten


Mer enn 40 norske og internasjonale forestillinger på programmet!

Se også: