Little Europa (Little Europe) (IT)

Familien som gjorde vårt lille Europa til et monster.

av Gabriele Paolocà, basert på Henrik Ibsens Lille Eyolf. (Foto: Roberto Palermo)

av Gabriele Paolocà, basert på Henrik Ibsens Lille Eyolf. (Foto: Roberto Palermo)

Guest.jpg

13. OG 14. SEPTEMBER
Spilles på Amfiscenen

Forestillingen spilles på engelsk.
Varighet: En time og fem minutter (uten pause).

Møt lille Europa – barnet og monsteret som bryter opp familien sin.

Tenk deg en versjon av Lille Eyolf, der Ibsens Rita Allmers er en skandinavisk overklassekvinne, mens Alfred Allmers er en dagdrømmer fra Sør-Europa: De er foreldrene til lille Europa, et barn med en sjelden, mystisk sykdom, et lite monster: årsaken til at en dysfunksjonell familie brytes opp.

I forestillingen Little Europa (Little Europe) er ikke Europa den vakre dronningen kjent fra myten, han er snarere en slektning av oksen som gjorde henne gravid – en minotaurus som skaper redsel og samtidig medlidenhet. Et barn verken far eller mor orker å leve med, og som ikke bare fører til at kjærligheten mellom dem tar slutt, men som også knuser drømmen om det perfekte partnerskap – drømmen som gjorde at de forelsket seg i hverandre i utgangspunktet.

Mens Ibsens karakterer så horisonten over fjellet, og med det et nytt, moralsk mål i livet, er det ingenting bak horisonten i Little Europa (Little Europe). I dette post-apokalyptiske landskapet er det ikke noen ny moral, ingen som tar ansvar: Fortidens feil er glemt, og ingenting får deg til å tro at menneskeheten ikke vil gjenta dem.

Little Europa (Little Europe) er det andre kapittelet av VicoQuartoMazzinis Ibsen-trilogi, som undersøker Ibsens stemme i vår moderne verden.

 

Forestillinger under festivalen:
13. SEPTEMBER 19:30
14. SEPTEMBER 20:00

REGISSØRER
Michele Altamura og Gabriele Paolocà

Michele Altamura og Gabriele Paolocà ble begge uteksaminert fra Teaterhøgskolen i Udine i 2010. Siden da har de bygd opp sitt eget selskap, der de eksperimenterer med ulike konstellasjoner av skuespillere og regissører eller skuespillere-som-er-regissører. De arbeider ofte med egne tekster, men i de siste to årene har de først tatt tak i den italienske modernistiske dramatikeren Luigi Pirandello og deretter Ibsen. Little Europa (Little Europe) er del to i deres Ibsen-trilogi.


Scenograf: Alessandro Ratti.
Lyddesigner og musikk: Daniele de Virgilio. Lysdesigner: Daniele Passeri. Kostymedesigner: Cristiana Suriani og Flavia Tomassi
Teknisk direktør: Stefano Rolla.
Tekniker: Marco Oligeri

Medvirkende: Michele Altamura, Gemma Carbone, Gabriele Paolocà, og Maria Teresa Tanzarella


Mer enn 40 norske og internasjonale forestillinger på programmet!

Se også: