KONSERT: Ibsen møter Ibsen

Forunderlig konsertreise der Ibsen møter Ibsen

Foto: Dagfinn Hobæk.

Foto: Dagfinn Hobæk.

Guest.jpg

TORSDAG 22. SEPTEMBER 20:00
Festivalbaren

Bli med på en forunderlig konsertreise med løs snipp, hvor Hellas møter Norge, musikken møter historien – og Ibsen møter Ibsen.

I september 1899 la et gresk krigsskip til kai i Kristiania, med en ung offiser om bord, som hadde drømt om en reise til «Ibsens land». Møtet må ha gjort inntrykk. I alle fall skulle den unge offiseren senere bli en av de viktigste dramatikerne i Hellas.

Gjennom den unge offiseren møttes Hellas og Henrik Ibsen for snart 120 år siden. Den unge pianisten Stefan Ibsen Zlatanos har levd med denne koblingen i hele sitt liv, med både greske og norske aner, og ved å selv bære Ibsens navn. Han ønsker nå å formidle dette reisebrevet – som han kom over ved et slumpetreff, på et antikvariat i USA.

Den forunderlige reisen har nå blitt til en konsertreise, som viser at Hellas, Henrik Ibsen og pianomusikk så visst kan forenes – og resultere i en musikalsk forestilling med løs snipp, hvor Hellas møter Norge, musikken møter historien – og pianisten Ibsen møter dramatikeren Ibsen.

Sammen med Per Sundnes og skuespiller Sigurd Myhre, loser Stefan Ibsen Zlatanos deg gjennom en konsert full av skogsmystikk, alver, beruselse og et knippe av Stefans favorittstykker for klaver. 

Stefan Ibsen Zlatanos:

Han vokste opp i en musikalsk familie og lærte å si «Bach» allerede som spedbarn, før han kunne snakke. Han er en allsidig og ettertraktet frilans-pianist. I høst gir han ut sin første solo-plate.