Ibsens små djevler (NO)

En sjelden sjanse til å bli kjent med Ibsen gjennom hans dikt!

En forestilling av Lise Fjeldstad, basert på Henrik Ibsens dikt. (Foto: Gisle Bjørneby)  

En forestilling av Lise Fjeldstad, basert på Henrik Ibsens dikt. (Foto: Gisle Bjørneby)

 

Guest.jpg

20. SEPTEMBER 19:30

Nationaltheatret, Amfiscenen

Forestillingen blir tekstet til engelsk.
Varighet: Ca. En time og 10 minutter.

Bli med inn i Ibsens dulgte hjertekammer.

Henrik Ibsen var en lukket person, en tilknappet mann, en sfinx. Mange kjenner hans store dramaer, men diktene hans er kanskje ikke kjent for alle. Selv kalte Ibsen sine dikt for «smådjevler».

Det er disse «djevlene» som nå skal under lupen, når Lise Fjeldstad, en av norsk teaters ledende skikkelser, har tatt på seg tre par briller i sin lesning av Ibsens dikt: Sine forskerbriller, innlevelsesbriller og fantasibriller. Og hva har hun funnet? Kommer vi ham som menneske nærmere gjennom hans dikt?

Fjeldstad skal ikke tilnærme seg «smådjevlene» alene – hun har fått med seg den dyktige pianisten Håvard Gimse – som også er en ivrig lyrikkleser. Sammen vil de kanskje kunne gi noen svar på hvem Ibsen egentlig var. Og mon tro hva en pianist kan finne spennende ved vår store dramatikers bunnklang?

Resultatet blir en forestilling som kan inspirere til videre lesning, irritasjon eller gleder. Helst det siste! Velkommen til Ibsens «dulgte hjertekammer»

 


REGISSØR
Lise Fjeldstad

Utdannet ved Statens teaterhøgskole (1960–1963) og debuterte på Nationaltheatret som Blanche Dubois i En sporvogn til begjær (1975). Siden den gang har hun medvirket i 50 oppsetninger, både som skuespiller og regissør. Hun har også mottatt mange priser og utmerkelser, blant annet Svensk films Guldbaggen, Amandaprisen for beste kvinnelige hovedrolle, Heddaprisen, Oslo Bys Kulturpris, Ridder av 1. klasse og Kommandør med Stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Medvirkende: Lise Fjeldstad og Håvard Gimse.


Mer enn 40 norske og internasjonale forestillinger på programmet!

Se også: