Hold fast – hold ut

WORK IN PROGRESS – bra folk fra hiphopscenen koblet med bra folk fra teatermiljøet

Foto: Emilie Pat. Williams.

Foto: Emilie Pat. Williams.

Guest.jpg

10. SEPTEMBER kl. 19:30
Nationaltheatret på Torshov

(Ibsen sa det bedre, likevel – du kan'ke lese deg til veien, du må gå den selv)

Svein Tindberg og Fredrik Høyer. Én garva skuespiller som kan sin Ibsen og én ung fremadstormende poet. Begge søker mening gjennom ord, og for begge gir ord mening. Deres søken har tatt dem til meditasjonscamp i India og den hellige byen Jerusalem, men er det der svaret finnes? Finner man svaret på hybelen på Grønland? Eller i scenelyset på hovedscenen?

Fredrik og Svein søker, leter og leker. Med ord, tempo, sjangre og rim. Det er et møte mellom hiphop og teater. Mellom klassisk tekst og spoken word. Med seg i et elektronisk og rytmisk improvisasjonslandskap har de musiker Peter Baden. Et møte mellom to ordkunstnere og en rytmekunstner.

Det fine med kunst er at kunsten ikke har noen alder. Fra første gang jeg hørte Fredrik har jeg følt et slektskap med ham og hatt lyst til å gjøre noe sammen med ham. Vi er klare. Fredrik Høyer, Svein Tindberg, Henrik Ibsen.
— Svein Tindberg

WORK IN PROGRESS – bra folk fra hiphopscenen koblet med bra folk fra teatermiljøet.

SPKRBOX har som mål å fremme ny urban scenekunst i Norge. Under den første SPKRBOX-festivalen i 2014 var gjestespill fra utlandet en stor del av programmet. Allerede året etter var flere samarbeid mellom norske og utenlandske artister og scenekunstnere i gang; som i forestillingen Do Not Shine, en produksjon bestående av kunstnere og artister fra Norge, USA og Island, og som etter prøvetid i New York og visninger under SPKRBOX 2015 ble invitert til å spille under teaterfestivalen Poetic License i New York tidligere i år.

 Den hel-trønderske forestillingen The Trond Wiger Fucking Life Show er et annet eksempel på ny norsk samtidsdramatikk som SPKRBOX har vært med på å produsere. I samarbeid med Teaterhuset Avant Garden og Nord-Trøndelag Teater koblet SPKRBOX den trønderske rapperen Trond Wiger med dramatiker Kristofer Grønskag og regissør Kjersti Haugen. Det resulterte i en forestilling som høstet mange lovord under SPKRBOX 2015 og som siden blant annet har vært på turné i Trøndelag og spilt på Sentralen i Oslo.

 Vi er stolte av at årets SPKRBOX-festival har hovedfokus på norske og nordiske samarbeid; i form av forestillinger, work-in-progress og konseptet instant SPKRBOX.

 SPKRBOX 2016 kan by på ikke mindre enn tre visninger av «work-in-progress». Tre prosjekter med utgangspunkt i kunstnerne og deres forestillingsidé, en forestillingsidé som SPKRBOX så har tatt tak i og nå gir mulighet til å videreutvikle og realisere. Work-in-progress er laboratorievirksomhet; bra folk fra hiphopscenen koblet med bra folk fra teatermiljøet. Alle de tre work-in-progress-gruppene har fått et begrenset antall prøvedager som ender med en visning for publikum under årets festival.

 

REGISSØR
Liv Marie Skaare Baden


SKUESPILLER
Svein Tindberg

Skuespiller som har jobbet ved de fleste teatre i Norge og har vært ansatt en årrekke ved Det Norske Teatret. Svein har særlig gjort seg bemerket med de store enmannsforestillingene sine; Evangeliet etter Markus, Apostlenes Gjerninger og Abrahams Barn. For et yngre publikum er han kanskje mest kjent som fortellerstemmen i Mummitrollene.


SLAMPOET
Fredrik Høyer

Norsk forfatter og poet fra Drammen, bosatt i Oslo. Han er mest kjent for sine opptredener med spoken word og slampoesi, hvor han blander rap og sceniske virkemidler inn i tekster som kan handle om hva som helst, men ofte har en selvrefleksiv og alvorlig klangbunn.


MUSIKER
Peter Baden

Peter Skaare Baden er produsent, komponist og trommeslager fra Oslo. Han jobber med elektronisk improvisasjonsmusikk, jazz/populærmusikk, filmmusikk, teatermusikk, og andre stilarter. Peter spiller like gjerne trommer live som å jobbe med live sampling og improvisere med elektronikk og maskiner.