Gyermek (Child) (HU)

Møt en forfriskende nedstrippet «dogme»-versjon av Et dukkehjem!

Av Henrik Ibsen. Bearbeidet av dollardaddy’s. (Foto: Csenge Ligetvári)

Av Henrik Ibsen. Bearbeidet av dollardaddy’s. (Foto: Csenge Ligetvári)

Guest.jpg

14. OG 15. SEPTEMBER
Nationaltheatret, Malersalen

Forestillingen blir tekstet til engelsk.
Varighet: En time og 20 minutter (uten pause).

Et dogme-inspirert, unikt og intimt møte med Et dukkehjem

Møt dollardaddy’s – et av Ungarns yngste og dristigste ensembler! De er kjent for sin eksperimentering med grensene mellom livet og teatret. Med en svært minimalistisk stil, lite scenografi og kostymer gjenfortelles klassiske teaterstykker gjennom dollardaddy’s sitt karakteristiske sceneuttrykk. Karakterene, situasjonene og konfliktene ivaretas, men språket er skuespillernes eget. 

Forestillingen Gyermek (Child) har et nedstrippet og personlig format – uten noen form for rekvisitter, kostymer eller sceneteknologi. Dollardaddy’s sin originale spillestil er inspirert av dogmefilmer, og inviterer publikum til å gå inn i et unikt og intimt forhold med skuespillerne: Sammen er alle plassert i en «stue», og alt som skjer foregår i publikums umiddelbare nærhet. Selv om publikum ikke har en aktiv rolle i stykket, er det umulig å distansere seg fra handlingen som utspiller seg på kloss hold. Hver forestilling er forskjellig – hver kveld en unik opplevelse. 

Gyermek (Child) er en del av ensemblets Family trilogy, som i tillegg består av Love (Henrik Ibsens Lille Eyolf) og Home (August Strindbergs Pelikanen). De tre ulike stykkene er bare delvis forbundet med hverandre, men alle forteller forskjellige historier om å være i familie – om problemene som kan oppstå når man lever sammen og om klassiske kommunikasjonsfeller som skyldes altfor nære relasjoner.

Ensemblet er tiltrukket av dogmemanifestets strenghet, og i tråd med dette, er det kun naturlig lys i rommet (…) og skuespillerne spiller helt naturalistisk … alt dette er storartet.
— Andrew Haydon, teaterkritiker
 

Forestillinger under festivalen:
14. SEPTEMBER 20:00
15. SEPTEMBER 16:00

TEATERENSEMBLET
dollardaddy's

Det ungarske teaterensemblet dollardaddy’s ble grunnlagt av Emoke Kiss-Végh og Tamás Ördög. De er begge unge ungarske skuespillere og teatermakere, kjent for sine uortodokse forestillinger og prosjekter, gjerne iscenesatt i leiligheter og andre uvanlige spillesteder.


Regissør: Tamás Ördög.

Musikk: Krisztián Vranik.

Noras kjole: Je Suis Belle

Medvirkende: Emőke Kiss-Végh (Nora Helmer), Tamás Ördög (Torvald Helmer, hennes mann), Annamária Láng (Lindéné, hennes venn) og Sándor Terhes (Krogstad)

Produsert av dollardaddy’s Trafo House of Contemporary Arts.


Mer enn 40 norske og internasjonale forestillinger på programmet!

Se også: