And on the Thousandth Night (UK)

Historier som ingen har hørt før.

Av Forced Entertainment. (Foto: Hugo Glendinning)

Av Forced Entertainment. (Foto: Hugo Glendinning)

Guest.jpg

24. SEPTEMBER 18:00
Hovedscenen

Forestillingen spilles på engelsk.
Vi gjør oppmerksom på at forestillingen varer i seks timer, men at man kan komme og gå akkurat som man vil. Baren er åpen, og det vil også være mulig å kjøpe noe å spise underveis. Vi gleder oss til en helaften med årets vinner av Den internasjonale Ibsenprisen på Hovedscenen!

Sju konger og dronninger forteller alle verdens historier – i én. Opplev årets vinner av Den internasjonale Ibsenprisen!

Stykket And on the Thousandth Night henter tittel og inspirasjon fra Tusen og én natt og utforsker forholdet mellom en historie og dens fortellere og publikum. Sju konger og dronninger, kledd i billige røde kapper og pappkroner, forteller en historie som stadig tar nye vendinger. Her blandes filmplot, religiøse fortellinger, barnebøker, vitser og moderne myter, skrekkhistorier, kjærlighetshistorier og erotiske fortellinger. Kongene og dronningene overdriver, avbryter og stjeler fra hverandre. Kanskje er deres fortelling alle verdens historier i én?

Forced Entertainment er årets vinner av Den internasjonale Ibsenprisen. Gruppen ble etablert av Tim Etchells i Sheffield i 1984, og har siden gjort seg kjent for sin grensesprengende og sjangeroverskridende tilnærming til teater.

«Forced Entertainment tar teatrets rolle i samfunnet på største alvor. De fornyer og utfordrer teatret og anerkjenner og utnytter kraften som ligger i denne kunstformen», sier prisjuryen i sin begrunnelse.

«Alt vårt arbeid nærmer seg spørsmålet om hva teater kan være nå, hvordan det kan snakke nå og hvordan det kan få kontakt med publikum nå … For oss er teatret alltid en slags forhandling, noe som baserer seg på det direkte møtet og potensialet for samtale og debatt», sier Forced Entertainments grunnlegger Tim Etchells.

 

Få en smakebit av forestillingen her:

 

TEATERKOMPANIET
Forced Entertainment

Forced Entertianment ble dannet i 1984, og har seks sentrale medlemmer. Gruppen er kjent som banebrytere innen moderne teater. Kompaniets arbeider er særegne og provoserende, og bryter med teaterkonvensjoner og publikums forventninger. Gjennom improvisasjon, eksperimentering og debatt jobber de frem forestillingene kollektivt. Forced Entertainment er pionerer innen britisk avant-garde-teater og har et internasjonalt renommé.


Regissør: Tim Etchells. Tekst: Tim Etchells og kompaniet.Scenograf og lysdesigner: Richard Lowdon. .

Medvirkende:
Robin Arthur, Tim Etchells, Jerry Killick, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor.


Mer enn 40 norske og internasjonale forestillinger på programmet!

Se også: