De som møter verden med oppkast i håret

WORK IN PROGRESS – bra folk fra hiphopscenen koblet med bra folk fra teatermiljøet

Foto: Emilie Pat. Williams.

Foto: Emilie Pat. Williams.

Guest.jpg

7. SEPTEMBER kl. 19:30
Nordic Black Theatre/Caféteatret

Ok, dette er vårt prosjekt. Vi vil det skal være fint, sant, skittent og litt frekt. Vi snakker om asfalt og fortau og alle de som går på trynet, de som skraper og slår seg og rekker saksa mot lynet.

Marius Abrahamsen og Taro Vestøl Cooper er slampoeter som begge er sentrale i slam-miljøet i Oslo. Med utgangspunkt i en idé Marius hadde, har de fått med seg forfatter Bård Sjøberg, beatboxer Beatur og dramaturg Oda Radoor når de med denne forestillingen tar sin asfaltpoesi ett skritt videre.

De som møter verden med oppkast i håret er en forestilling om sliterne. Om dem som faller utenfor. To slampoeter, én forfatter og én beatboxer utforsker ved hjelp av rytmer, beats og ordkunst de mørke avkrokene, de ukjente og hemmelige stedene – både i byen vår og i menneskesinnet.

WORK IN PROGRESS – bra folk fra hiphopscenen koblet med bra folk fra teatermiljøet

SPKRBOX har som mål å fremme ny urban scenekunst i Norge. Under den første SPKRBOX-festivalen i 2014 var gjestespill fra utlandet en stor del av programmet. Allerede året etter var flere samarbeid mellom norske og utenlandske artister og scenekunstnere i gang; som i forestillingen Do Not Shine, en produksjon bestående av kunstnere og artister fra Norge, USA og Island, og som etter prøvetid i New York og visninger under SPKRBOX 2015 ble invitert til å spille under teaterfestivalen Poetic License i New York tidligere i år.

Den hel-trønderske forestillingen The Trond Wiger Fucking Life Show er et annet eksempel på ny norsk samtidsdramatikk som SPKRBOX har vært med på å produsere. I samarbeid med Teaterhuset Avant Garden og Nord-Trøndelag Teater koblet SPKRBOX den trønderske rapperen Trond Wiger med dramatiker Kristofer Grønskag og regissør Kjersti Haugen. Det resulterte i en forestilling som høstet mange lovord under SPKRBOX 2015 og som siden blant annet har vært på turné i Trøndelag og spilt på Sentralen i Oslo.

Vi er stolte av at årets SPKRBOX-festival har hovedfokus på norske og nordiske samarbeid; i form av forestillinger, work-in-progress og konseptet instant SPKRBOX.

SPKRBOX 2016 kan by på ikke mindre enn tre visninger av «work-in-progress». Tre prosjekter med utgangspunkt i kunstnerne og deres forestillingsidé, en forestillingsidé som SPKRBOX så har tatt tak i og nå gir mulighet til å videreutvikle og realisere. Work-in-progress er laboratorievirksomhet; bra folk fra hiphopscenen koblet med bra folk fra teatermiljøet. Alle de tre work-in-progress-gruppene har fått et begrenset antall prøvedager som ender med en visning for publikum under årets festival.

 

REGISSØR/DRAMATURG
Oda Radoor


Av og med: Bård Sjøberg, Beatur, Marius Abrahamsen og Taro Vestøl Cooper.